kop


Early Birds

ZATERDAG 13 OKTOBER

Vrijstaat O - De Droge Coo
Zeedijk 10, 8400 Oostende
Aanvang: 21u00
Inkom: vvk €10 (via www.vrijstaat-o.be) / add €13


RATEVENT

Teun Verbruggen (Jef Neve Trio, Flat Earth Society,...) stelt een avond zonder muzikale grenzen samen en nodigt daarvoor muzikanten met een jazzspirit uit. Muziek op de boeiende kruising tussen jazz, rock en electro. Voor oren met zin voor avontuur!

Teun Verbruggen zelf stelde een gloednieuw trio samen met saxofonist Jeroen Van Herzeele - één van de absolute vaandeldragers van de Belgische jazzscene – en pianist Jozef Dumoulin.Een van die gasten is Lyenn, die voor zijn debuutplaat Marc Ribot wist te strikken en momenteel de bassist is in de liveband van Mark Lanegan. Hij laat zich flankeren door Shelley Hirsh, de vocaliste die de NY Times omschrijft als 'enormously inventive; a brilliant overwhelming presence on stage'.


Multi-instrumentalist Shahzah Ismaily werkte samen met grootheden als Lou Reed, Tom Waits en John Zorn. De Nederlandse trompettiste Sanne Van Hek creëert haar eigen muzikale universum: een synthese van jazz, avant-garde en hiphop. Samen met drummer Onno Govaert brengen ze eclectische popsongs, 'cowboyesque' muziek en elektronische intermezzo's.

  

onderkant